1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Vakmisszió

PDF Nyomtat Email

Koordinációs Központ
Cím:
8145- Nádasdladány, Kossuth L. u. 23. sz.
Telefon: +36–22-443-807
e-mail: koordinacio@vakmisszio.hu
Honlap: www.vakmisszio.hu

Vezetője: Drs. Szabó Zoltán József református lelkész


 

A szolgálat középpontjában Isten Jézus Krisztus által közölt szeretetének hirdetése áll, amelynek megismerését minden látás-sérült számára fontosnak tartjuk.

A misszió célja, hogy az egészséges egy-háztagok ne feledkezzenek meg vak test-véreikről, és a vakok is bekapcsolódhassa-nak az egyházi, gyülekezeti életbe. A misz-szió nem törekszik a református vallástól eltérő felekezetűek áttérítésére, de lénye-gesnek tartja hangsúlyozni református Egyházunk bibliai, hitvallási tanításait. Határozott szándéka a látássérültek gyüle-kezeti betagolódásának elősegítése, a ke-gyességi és hitéletük gyakorlásához szük-séges irodalom adományozása.

Állandó alkalmaik között bibliaóra, isten-tisztelet és esti áhítat is megtalálható. Az alkalmakról részletesen tájékozódhatnak elérhetőségeinken.

Lélek és egészség

A Vakmisszió Lelkigondozói szolgálata egy éve működik, de 2007 szeptemberétől több új lehetőséggel és programmal bővült tevékenységi köre. E szolgálati ág három fő célt tűzött ki maga elé: életvezetési tanácsadás nyújtását, pszichológiai jellegű csoportok szervezését és lebonyolítását, valamint a pszichológia közelebb hozását a látássérült emberekhez.

Krisztus szeretetének hirdetése - Beszélgetés a Vakmisszió vezetőjével

Szabó Zoltán József nádasdladányi református lelkész, a Magyarországi Református Egyház Vakmissziójának vezetője. 2004. november 1 jétől végzi ezt a szolgálatot, Nádasdladányban 2003. augusztus közepén kezdte. Már a teológiára járva is a Vakmisszióba készült, végül 2004 ben kapott felkérést annak vezetésére.

Diakónia a misszióban

A Vakmisszió egyik alappillére a szeretetszolgálat, melynek jelenleg Szabó Zoltán József nádasdladányi református lelkész a koordinátora. A szolgálat létrehozását azért tartotta fontosnak és szükségesnek, mert évek óta szembesül lelkészi szolgálata során a látássérültek kielégítetlen, speciális szükségletivel és igényeivel.

Információval szolgálni

Március elsejével új szolgálati ág kezdte el működését Információs Szolgálat néven. Lényege, hogy információval lássa el az egyházi szervezeteket, de más szervezeteket is a látássérülteket érintő jogszabályokkal kapcsolatban.

 

Eseménynaptár

<< 2015. november >>
hét kedd sze csü pén szo vas
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Partnereink